TARİHÇE

16.09.2022 218

Okulumuz ilk kez 1978 yılında Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yaptırılarak eğitim-öğretim hizmetine sunulmuştur. 8 derslik olarak eğitim-öğretime sunulan okulumuzda diğer yıllarda okul bünyesinde yapılan farklı tadilatlarla derslik sayısı 1997-1998 eğitim-öğretim yılından itibaren 12'ye çıkarılmıştır.

Okulumuzun ismi 1978-1997 tarihleri arasında SİVAS MERKEZ KARŞIYAKA İLKOKULU iken 4306 sayılı yasa gereği 1997-1998 eğitim-öğretim yılından itibaren SİVER MERKEZ 27 HAZİRAN İLKÖĞRETİM OKULU olarak değiştirilmiştir. 4+4+4 eğitim sistemine geçilmesi ile birlikte okulumuz 2011-2012 eğitim öğretim yılı ile birlikte SİVAS MERKEZ 27 HAZİRAN ORTAOKULU olarak öğretime devam etmektedir.

Okulumuz ismini de ATATÜRK'ün Sivas'a ilk geldiği gün olan 27 haziran tarihinden almıştır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulların bilim ve teknolojiyle donatılması ve öğrencilerin bilim ve teknolojiyle tanıştırılması ve bilgiye en kısa zamanda ulaşma ve kullanma projesi kapsamında okulumuz bünyesinde de 2005 yılında Bilişim Teknolojileri Sınıfı oluşturularak öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur.

Yine okulumuzun Milli Eğitim Bakanlığı'nın okulların deprem ve afetlere karşı güçlendirilmesi çalışması kapsamında gerekli mukavemet artırımı da yapılmıştır.

Okulumuz eğitim-öğretim hizmetine başladığı ilk yıldan bu yana çağdaş eğitim-öğretimin gereklerini uygun fiziksel mekânların temini, eğitim-öğretim araç ve gereçlerinin sağlanması, eğitim-öğretim ve yönetim sürecinde örnek teşkil etme yolunda güzel adımlar atmaktadır.